CSR

Image
box karty

CSR

Recyklace karet s Pluxee

Skončila vám platnost stravenkové nebo volnočasové karty Sodexo? Už ji nemusíte znehodnocovat a vyhazovat do koše nebo v lepším případě do žlutého kontejneru. Vraťte nám ji do konce dubna zpět a my ji necháme ekologicky recyklovat. Za každou kartu navíc darujeme 10 Kč na výsadbu stromů po celé České republice. Podpořte společně s námi životní prostředí.

Přečtěte si více
Image
banka potravin

CSR

Našli jste doma papírové stravenky Sodexo Gastro Pass s platností do 31. 12. 2023? Nevyhazujte je, protože i letos mohou pomoci lidem, kteří to v současné době nejvíce potřebují. Propadlé papírové stravenky nám můžete do konce února vrátit. Celkovou částku, kterou touto formou vybereme, pak darujeme České federaci potravinových bank.

Image
Zaměstnanci chtějí více peněz i volného času, firmy nabízí občerstvení na pracovišti

CSR

Zatímco firmy si myslí, že jejich zaměstnanci jsou s nabídkou benefitů spokojeni, skutečnost tomu úplně neodpovídá. Zaměstnancům chybí finanční odměny, příspěvky na dovolenou nebo sickdays. Vyplývá to z průzkumu, který pro společnost Sodexo Benefity zpracovala agentura Ipsos. Ta se dotazovala zaměstnanců i firem na jejich postoj k benefitům.

Image
Recyklace se Sodexo: Vrátili jste nám zpět 6 254 karet!

CSR

Na začátku března jsme vás vyzvali, abyste nám vrátili stravenkové a volnočasové karty Pluxee (dříve Sodexo), kterým skončila platnost. Karty nám vraceli jednotlivci i firmy hromadně za všechny zaměstnance. Díky vašemu zájmu se nám vrátilo zpět 6 254 karet.

Image
Potravinová banka

CSR

Našli jste doma papírové stravenky Gastro Pass s platností do 31. 12. 2022? Nevyhazujte je, protože i letos mohou pomoci lidem, kteří to v současné době nejvíce potřebují. Propadlé papírové stravenky nám můžete do konce února vrátit. Celkovou částku, kterou touto formou vybereme, pak darujeme České federaci potravinových bank.

Image
Ohlédnutí za 7 lety s projektem Plníme přání seniorům

CSR

Plníme přání seniorům byla iniciativa společnosti Pluxee, která ve spolupráci se svými partnery – Diakonií ČCE, Asociací poskytovatelů sociálních služeb a projektu SenSen Nadace Charty 77/Konta Bariéry – zlepšovala kvalitu každodenního života seniorů prostřednictvím plnění jejich přání, bojovala proti předsudkům, které má společnost vůči starší generaci a také inspirovala samotné seniory, aby stále přemýšleli o svých snech a přáních a sami se pro jejich splnění snažili něco udělat. Za sedm let svého trvání projekt podpořil stovky seniorů po celé České republice.

Image
Stravenkový paušál přidělal vrásky restauratérům i firmám

CSR

Ministerstvo financí zavedlo stravenkový paušál minulý rok jako alternativní způsob podpory stravování. Zatím se zdá, že jeho přínos je přinejmenším sporný. Restaurace kvůli němu utrpěly ztráty a některé firmy ho opouštějí a vracejí se zpět ke stravenkám, protože přišly o důležitý motivační nástroj.

Image
Propadlé stravenky pomáhají: 210 tisíc pro potravinové banky

CSR

Začátkem roku jsme vás vyzvali, abyste nám vrátili papírové stravenky Gastro Pluxee s prošlou platností. Během necelých dvou měsíců se podařilo vybrat zpět propadlé stravenky v hodnotě 210 tisíc korun. Pluxee poskytne finanční dar ve stejné výši České federaci potravinových bank.

Image
Recyklace karet se Sodexo

CSR

Skončila vám platnost stravenkové nebo volnočasové karty od Pluxee? Už ji nemusíte znehodnocovat a vyhazovat do koše nebo v lepším případě do žlutého kontejneru. Vraťte nám ji do konce dubna zpět a my ji necháme ekologicky recyklovat. Za každou kartu Pluxee navíc daruje 10 Kč na výsadbu stromů po celé České republice. Podpořte společně s námi životní prostředí.

Image
Sodexo a Stop Hunger poskytne znevýhodněným ženám stipendia za milion korun

CSR

Společnost Sodexo Benefity, největší poskytovatel zaměstnaneckých benefitů v České republice, spouští projekt na podporu znevýhodněných žen ve spolupráci se Stop Hunger a Nadačním fondem Czechitas. Prostřednictvím Czechitas stipendia letos podpoří deset žen v IT vzdělávání částkou milion korun.

Image
Vypnou drahé energie i firemní večírky?

CSR

Po dvou letech covidových restrikcí a nucených home office, kdy bylo žádoucí se kolegům co nejvíce vyhýbat, se většina lidí těší, že se konečně se spolupracovníky potkají na vánočním nebo novoročním večírku. A zdá se, že navzdory extrémně drahým energiím a vysoké inflaci se jim jejich přání splní. Více než 80 procent firem totiž firemní večírky pořádat bude. Vyplývá to z průzkumu, který pro Sodexo Benefity zpracovala v listopadu agentura Ipsos.

Image
Recyklace se Sodexo: Vrátili jste nám zpět 6 254 karet!

CSR

Na začátku března jsme vás vyzvali, abyste nám vrátili stravenkové a volnočasové karty Sodexo, kterým skončila platnost. Karty nám vraceli jednotlivci i firmy hromadně za všechny zaměstnance. Díky vašemu zájmu se nám vrátilo zpět 8 783 karet.

Image
I letos! Propadlé stravenky pomáhají

CSR

Začátkem roku jsme vás vyzvali, abyste nám vrátili papírové stravenky Gastro Pluxee s prošlou platností. Během necelých dvou měsíců se podařilo vybrat zpět propadlé stravenky v hodnotě 295 tisíc korun. Pluxee poskytne finanční dar ve stejné výši seniorům v nouzi.

Image
I letos! Propadlé stravenky pomáhají

CSR

Našli jste doma papírové stravenky Gastro Pluxee s platností do 31. 12. 2021? Nevyhazujte je, protože ještě mohou pomoci lidem, kteří to v současné době potřebují. Propadlé papírové stravenky nám můžete do konce února vrátit. Za celkovou hodnotu vybraných stravenek uvaříme obědy seniorům v nouzi.

Image
Jak dopadla recyklace karet se Sodexo?

CSR

Na začátku března jsme vás vyzvali, abyste nám vrátili stravenkové a volnočasové karty Sodexo, kterým skončila platnost. Karty nám na naše Zákaznická centra vraceli jednotlivci i firmy hromadně za všechny zaměstnance. Díky vašemu zájmu se nám vrátilo zpět 5 654 karet.

Image
I letos! Propadlé stravenky pomáhají

CSR

Již posedmé mohla veřejnost pomoci splnit přání v rámci projektu Plníme přání seniorům. Do letošního ročníku bylo zařazeno 15 vybraných přání v celkové hodnotě přes 730 tisíc korun. Všechna se díky podpoře veřejnosti podařilo splnit.