Manažerský modul aneb efektivní nástroj na zvyšování motivace zaměstnanců

Manažerský modul aneb efektivní nástroj na zvyšování motivace zaměstnanců

04.12.2020

Lámete si hlavu s tím, jak v současné době zvýšit motivaci zaměstnanců, kteří jsou převážně na home office? Máme pro vás řešení. Na trh jsme uvedli nový motivační nástroj Manažerský modul, který je součástí Cafeterie. Firmám pomáhá se zvyšováním angažovanosti zaměstnanců a vedoucím pracovníkům dává do rukou jednoduchý a efektivní nástroj na odměňování podřízených.

Jak Manažerský modul funguje? 

Firma, která využívá Cafeterii a dává svým zaměstnancům volnočasové benefity, si v prvním kroku stanoví rozpočet pro své manažery. Tím jim umožní v rámci Cafeterie delegovat stanovenou částku na jejich podřízené podle toho, jak uznají za vhodné. Manažer tak získá jednoduchý nástroj, jak může motivovat nejen svůj tým. V případě, že se jeho kolegovi povede úspěšně dokončit projekt nebo splnit stanovený cíl, může ihned pomocí pár kliknutí v benefitním portále s volnočasovými body poslat dotyčnému odměnu. Bez dlouhavých schvalovacích procesů a zbytečné administrativy. Manažer tak může okamžitě ocenit dobře odvedenou práci a zvyšovat motivaci zaměstnanců při dalších činnostech.   

 

Jaké jsou výhody tohoto nástroje oproti tomu, když by se firma rozhodla poslat zaměstnancům peníze rovnou na účet k výplatě? 

Rozhodne-li se firma pro běžnou peněžní odměnu, tak ji její zaměstnanci zaznamenají s další výplatou, tedy až za měsíc. Stanovená částka navíc podlehne zdanění – například z 1000 Kč uvidí zaměstnanec na účtu pouze 690 Kč. Oproti tomu odměna pomocí Manažerského modulu dorazí zaměstnanci téměř ihned a obdrží ji v celé výši v benefitních bodech, které může uplatnit na celou řadu produktů a služeb od kultury, přes sport, vzdělávání, dovolenou až po zdraví. Další velkou výhodou je, že manažer může dotyčného pochválit za konkrétní odvedený projekt. Podřízenému totiž přijde i individuálně otextovaný email, kde může manažer svou pochvalu či poděkování blíže specifikovat.  

 

Pro které firmy je Manažerský modul vhodný? 

Tento nástroj doporučujeme firmám, jež zaměstnávají více než 50 lidí a záleží jim na tom, aby se jejich zaměstnanci cítili dostatečně oceněni. Všichni se asi shodneme, že spokojenost a pocit, že dobře odvedená práce nebyla přehlídnuta, jsou pro motivaci zaměstnance klíčové.